Lesgevers

DocentenGeschoolde lesgevers

Onze lesgevers zijn allemaal getraind of geschoold voor het niveau waarop ze les geven. Zij hebben minstens een pedagogische achtergrond of de opleiding van dansinstructeur gevolgd waarbij ze, na voltooiing van de stageperiode, een attest ontvingen van animator in het jeugdwerk.

Permanente bijscholing is ook belangrijk in een vrijwilligersorganisatie. De docenten van Dansgroep Chara volgen regelmatig bijscholingen voor dansdocent en dansanimatoren en interne opleidingen. Zij nemen ook geregeld deel aan internationale dansstages in binnen- en buitenland.

Het basispakket van lessen kan aangevuld worden met lessen van gastdocenten en/of -choreografen.

Studenten van de Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen (richting bachelor dans) doen vaak stages bij Dansgroep Chara.

Voorstelling van onze lesgevers

tea for 2- 069 [1600x1200] 

Elke Geens: Voorbereiding Klassiek 7-jarigen

Onze kinderdansjuf Elke studeerde af als vroedvrouw en als seksuologe. Dankzij de specifieke lerarenopleiding en de cursussen tot animator in het jeugdwerk, dansanimator en dansinstructor heeft ze een zeer goede achtergrond om les te geven. Ze blijft zich bijscholen met diverse workshops en cursussen bij Danskant en Danspunt. Elke is zelf al 18 jaar lid van Dansgroep Chara en geeft al sinds 2008 les. Haar enthousiasme is ontzettend aanstekelijk en maakt van elke les een plezier.

16864955_1238871529511465_1172689469135496459_n

 

 

 

 

 

Hanne De Vleeschouwer: Kinderdans 6-jarigen

Hanne danst al vanop zeer jonge leeftijd met volle goesting. Dankzij haar ervaring als Chiro-leidster heeft Hanne inzicht in wat een kindje kan en graag doet. Ze geeft met veel liefde en enthousiasme haar passie voor dansen door aan onze 6-jarige leerlingen. Dankzij haar creativiteit en humor wandelt elk dansertje met een brede glimlach de les weer buiten.

Inez

 

 

 

 

 

 

Inez Hoefnagels: Jazz 9j, 10j

Inez heeft al heel wat jaren lesgeefervaring op de teller staan zowel in onze dansschool als in het dagonderwijs. Door haar manier van communiceren met de jongeren schept zij een zeer vriendschappelijke sfeer met de leerlingen waar toch nog plaats is voor respect en discipline. In haar vrije tijd nam zij regelmatig deel aan internationale stages bij Bruce Taylor en Lana Caroll. Zij volgde meerdere opleidingscycli bij Danskant, Fedes en nationale dansstages waardoor zij zich bekwaamde in het werken met kinderen.

 

Imke 

Imke Verberckmoes: Kleuterdans 5-jarigen

Imke behaalde diploma’s tot dansanimator en dansinstructor. Ze danst sinds haar 5 jaar bij Chara en startte met lesgeven aan kleuters en kinderen in 2013. De leerlingen voelen zich steevast op hun gemak bij Imke dankzij haar lieve en geduldige karakter. Imke verbaast elk jaar opnieuw met een prachtig afgewerkte dans en de dansertjes zijn steevast helemaal gek op haar.

16729401_751119421731582_815500272617742404_n

 

 

 

 

 

Iris Verhoeven: Kleuterdans 4- en 5-jarigen

Iris is een van onze nieuwe animatoren die al heel wat ervaring mocht opdoen tijdens haar opleiding. Ze danst zelf als sinds haar 6 jaar bij Dansgroep Chara en kent onze dansschool dus door en door. Vanaf dit schooljaar geeft ze haar passie voor dans door aan onze jongste dansertjes. Iris is creatief en lief waardoor de les nooit zal vervelen en elk dansertje zich goed voelt.

Lara

 

 

 

 

 


Lara Deckers:
 Kleuterdans 4-jarigen

Lara is ondertussen een vaste waarde in ons leerkrachtenteam. Ze danst al 8 jaar en is gemaakt om met kinderen te werken. Haar studies richtte ze dan ook volledig op dat doel: ze behaalde haar diploma van Kinderbegeleidster en een attest Levensreddend handelen en studeert nu orthopedagogie. Lara is lief en empathisch en zal ervoor zorgen dat elk kindje zich goed voelt in de les. Lara zal dit jaar op zaterdag voor vele vrolijke kleutertjes zorgen.

laura

 

 

 

 

 

Laura Walravens: Klassieke dans Gev. 16+, 18+

Laura is een professioneel opgeleide danseres die in de Koninklijke Balletschool van Antwerpen danste in stukken zoals Les Sylphides, Sleeping Beauty, Notenkraker snowflakes, A fuego Lento, La Sinfonietta … Na haar opleiding kon ze aan de slag bij het Ballet Vlaanderen. Deze pittige lesgeefster legt zich nu naast haar eigen danscarrière toe op lesgeven en coaching en doet dat met veel plezier bij Chara. Haar klassiek gebaseerde lessen zijn doorweven met handige weetjes over anatomie en de werking van het lichaam. Dansplezier is de rode draad doorheen haar lessen, waarbij ze kiest voor toffe klassieke en dansante muziek.

 

img_4798

 

 

 

 

 

Lore Neefs: Kinderdans 6j, Voorbereiding klassiek 7j

Lore zal vanaf dit jaar de lessen van de 6- en 7-jarigen verzorgen. Ze kan terugvallen op twaalf jaar ervaring bij de jeugdbeweging en danst zelf al meer dan tien jaar bij Chara. Lores muzikaliteit en vrolijke ingesteldheid maken van elke les een feest. Haar lieve natuur stelt elk dansertje op z’n gemak.

img_09311

 

 

 

 

 

Margot Lemmens: Kleuterdans 4- en 5-jarigen

Margot danst al sinds zesjarige leeftijd bij Chara en volgde een cursus tot dansanimator bij Danskant. Ze gaf les tijdens onze creatieve dansstage van 2017 en kijkt ernaar uit om onze jonge dansers te begeleiden op hun dansavontuur. Margot brengt fantasie en creativiteit in haar lessen en weet zo perfect in te spelen op de leefwereld van jonge dansers.

 

m

 

 

 

 

 

Marilyn Jochems: Hedendaagse dans Gevorderden 16+, 18+

Na een MBO-opleiding Dans in Nederland vervolledigt Marilyn nu haar studies tot dansleerkracht aan de ArtEZ Hogeschool Voor de Kunsten. Ze volgt workshops en lessen bij tal van vooraanstaande dansers en is assistent-choreograaf bij Laurent Flament. Ze geeft haar kennis nu met plezier door aan onze gevorderde leerlingen. Haar stijl is vloeiend, organisch en best pittig, ze zal de dansers elke les opnieuw uitdagen om hun grenzen te verleggen.

1973202_698401980205470_2689389422184664929_o

 

 

 

 

 

Pauline Van Caillie: Beginners Klassiek 8j, Klassiek 9+10j, 11j, 13j, Gevorderden 15+

Pauline is onze getalenteerde leerkracht klassiek ballet. Pauline is van vele markten thuis. Dankzij de combinatie van haar studies aan de!Kunsthumaniora en het Conservatorium van Antwerpen en haar opleiding Kinesitherapie is ze erg goed op de hoogte van wat je lichaam nodig heeft tijdens een dansles. In Paulines les gaat dansplezier hand in hand met techniek. Zodra de basistechniek juist zit, werkt ze graag aan meer gevarieerde, vrije bewegingen en wordt het hele lichaam gebruikt tijdens de les. Geen saaie balletles dus bij Pauline, ze zorgt steeds voor dat interessante extraatje.

soo-mee

 

 

 

 

 

Soo Mee Beyers: Hedendaagse dans 11j-13j, Gevorderden 15+

Soo Mee heeft een passie voor lesgeven aan kinderen en jongeren en koos na haar studie voor leerkracht wiskunde en informatica voor een opleiding tot dansdocent aan de Academie voor Theater en Dans in Amsterdam. Ze heeft een voorliefde voor moderne en hedendaagse dans en is ook actief als choreograaf. Soo Mee neemt vanaf dit jaar de hedendaagse lessen voor haar rekening voor onze 11- tot 16-jarige dansers.

c__data_users_defapps_appdata_internetexplorer_temp_saved-images_21268160_1411037175610743_1620743329_o

 

 

 

 

 

Tari Weijts: Kinderdans 6j, Voorbereiding klassiek 7j

Tari is onze jongste aanwinst aan het leerkrachtenteam, maar heeft al een hele hoop ervaring. Ze geeft al verschillende jaren les in kunstrolschaatsen en begeleidt rolschaatskampen voor kinderen. Tari heeft zelf haar hele leven gedanst en staat te popelen om haar passie en talent door te geven aan onze dansertjes. Tari is zorgzaam en vrolijk en haar lessen bruisen van plezier.