Danskledij

Kledij

Kledij

De balletkledij is vrij te kiezen naar ieders budget. Ze moet nauw aansluitend zijn en een volledige bewegingsvrijheid geven. Zo kunnen de lesgevers de foutjes verbeteren, waarvoor je tenslotte naar de les komt. Wij vragen een verzorgd voorkomen.

Balletschoenen

We stellen wel hogere eisen aan de balletschoenen. Al worden er voor de lessen geen kleuren voorgeschreven, voor de voorstellingen is dat wel zo. Volgende kleuren worden voorgeschreven:

  • voor de meisjes huidskleur
  • voor de jongens zwart

Daarnaast vragen we met aandrang om het juiste type te kopen: flats. De ervaring heeft ons geleerd dat andere types of merken steeds problemen opleveren. In het begin van elk seizoen organiseert de dansgroep een gemeenschappelijke aankoop van de juiste balletschoenen om een voordelige prijs te bekomen.

Voor het type dansschoenen (flats) zoals Dansgroep Chara aanbeveelt, moeten de schoenen nog aangepast worden aan de voeten. De koordjes moeten nog aangetrokken worden en elastiekjes moeten ervoor zorgen dat de hiel op zijn plaats blijft zitten.

Hoe de balletschoenen voorbereiden?

• Doe de schoenen aan en sta recht, trek de touwtjes zachtjes aan, zodat ze aansluiten aan de voet.
• Leg een dubbele knoop en knip de overschot van de touwtjes +/- 2 cm af. Maak a.u.b. geen strikjes; deze komen steeds los!

De hiel wordt naar voor opgehouden door een elastiekje, dat als volgt wordt bevestigd:
• Plooi de hiel plat naar binnen en de hoekjes die gevormd worden aan de zijkant (A en B zie schets) is de plaats waar de elastiek moet ingenaaid worden.
Balletslofje voorbereiden

Hiphop

Voor de lessen hiphop dient men witte (effen) sportschoenen te gebruiken. De kledij is vrij te kiezen naar ieders budget. Ze moet wel volledige bewegingsvrijheid geven.

Veiligheid

De haren moeten steeds vastgemaakt worden met elastiekjes. Het haar moet altijd volledig uit het aangezicht verwijderd worden. Lange oorbellen, sieraden en horloges zijn verboden om veiligheidsredenen. Sieraden kunnen andere dansers ernstig verwonden. Kledij en maillots raken hierdoor ook beschadigd.

 

Share