Lesgevers

DocentenGeschoolde lesgevers

Onze lesgevers zijn allemaal getraind of geschoold voor het niveau waarop ze les geven. Zij hebben minstens een pedagogische achtergrond of de opleiding van dansinstructeur gevolgd waarbij ze, na voltooiing van de stageperiode, een attest ontvingen van animator in het jeugdwerk.

Permanente bijscholing is ook belangrijk in een vrijwilligersorganisatie. De docenten van Dansgroep Chara volgen regelmatig bijscholingen voor dansdocent en dansanimatoren en interne opleidingen. Zij nemen ook geregeld deel aan internationale dansstages in binnen- en buitenland.

Het basispakket van lessen kan aangevuld worden met lessen van gastdocenten en/of -choreografen.

Studenten van de Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen (richting bachelor dans) doen vaak stages bij Dansgroep Chara.

Voorstelling van onze lesgevers

tea for 2- 069 [1600x1200]

Elke Geens: Voorbereiding Klassiek 7-jarigen

Onze kinderdansjuf Elke studeerde af als vroedvrouw en als seksuologe. Dankzij de specifieke lerarenopleiding en de cursussen tot animator in het jeugdwerk, dansanimator en dansinstructor heeft ze een zeer goede achtergrond om les te geven. Ze blijft zich bijscholen met diverse workshops en cursussen bij Danskant en Danspunt. Elke is zelf al 19 jaar lid van Dansgroep Chara en geeft al sinds 2008 les. Haar enthousiasme is ontzettend aanstekelijk en maakt van elke les een plezier.


evelyn-pols

Evelyn Pols: Hiphop 9- tot 12-jarigen

Evelyn is een van onze nieuwe animatoren die al heel wat ervaring mocht opdoen dankzij vele bijscholingen en opleidingen. Ze danst zelf als sinds haar 5 jaar en heeft meer dan 10 jaar ervaring met hiphop. Vanaf dit schooljaar geeft ze haar passie voor dans met veel enthousiasme door aan onze 9- tot 12-jarige hiphopliefhebbers. Evelyn heeft heel wat stijlen onder de knie, zoals Girly, Afro, Urban, Dancehall,… en zal dus heel wat variatie kunnen bieden in de les. Dankzij haar lieve en vrolijke natuur krijgt elke danser de ruimte om zich helemaal uit te leven en gaandeweg ook een eigen stijl te creëren.


16864955_1238871529511465_1172689469135496459_n

Hanne De Vleeschouwer: Kinderdans 6-jarigen

Hanne danst al vanop zeer jonge leeftijd met volle goesting. Dankzij haar ervaring als Chiro-leidster heeft Hanne inzicht in wat een kindje kan en graag doet. Ze geeft met veel liefde en enthousiasme haar passie voor dansen door aan onze 6-jarige leerlingen. Dankzij haar creativiteit en humor wandelt elk dansertje met een brede glimlach de les weer buiten.


Inez

Inez Hoefnagels: Jazz 9j, 11j

Inez heeft al heel wat jaren lesgeefervaring op de teller staan zowel in onze dansschool als in het dagonderwijs. Door haar manier van communiceren met de jongeren schept zij een zeer vriendschappelijke sfeer met de leerlingen waar toch nog plaats is voor respect en discipline. In haar vrije tijd nam zij regelmatig deel aan internationale stages bij Bruce Taylor en Lana Caroll. Zij volgde meerdere opleidingscycli bij Danskant, Fedes en nationale dansstages waardoor zij zich bekwaamde in het werken met kinderen.


Imke

Imke Verberckmoes: Kleuterdans 5-jarigen

Imke behaalde diploma’s tot dansanimator en dansinstructor. Ze danst sinds haar 5 jaar bij Chara en startte met lesgeven aan kleuters en kinderen in 2013. De leerlingen voelen zich steevast op hun gemak bij Imke dankzij haar lieve en geduldige karakter. Imke verbaast elk jaar opnieuw met een prachtig afgewerkte dans en de dansertjes zijn steevast helemaal gek op haar.


Jolente De Keyser: 4-jarigen, Kleuterdans 5-jarigen

Jolente zal vanaf dit jaar de lessen van de 4- en 5-jarigen verzorgen. Ze kan terugvallen op vele jaren ervaring als kampleidster en danst zelf al meer dan tien jaar bij Chara. In haar lessen vertrekt Jolente zoveel mogelijk vanuit de creativiteit en fantasie van de kinderen zelf, maar tegelijkertijd focust ze ook op het aanleren van de danspassen en stijlen op een juiste manier. Jolentes muzikaliteit en vrolijke ingesteldheid maken van elke les een feest. Haar lieve natuur stelt elk dansertje op z’n gemak.


Lara

Lara Deckers: Kleuterdans 4-jarigen, Hiphop 9- tot 12-jarigen

Lara is ondertussen een vaste waarde in ons leerkrachtenteam. Ze danst al 9 jaar en is gemaakt om met kinderen te werken. Haar studies richtte ze dan ook volledig op dat doel: ze behaalde haar diploma van Kinderbegeleidster en een attest Levensreddend handelen en studeert nu orthopedagogie. Lara is lief en empathisch en zal ervoor zorgen dat elk kindje zich goed voelt in de les. Lara zal dit jaar op zaterdag voor vele vrolijke kleutertjes zorgen en ook heel wat stoere hiphoppers de kneepjes van het vak leren.


lisa

Lisa Flach: Klassieke dans Gevorderden C, Gevorderden A

Lisa is onze zeer ervaren leerkracht klassiek ballet voor de Gevorderden C en A. Ze studeerde aan de gerenommeerde Royal Academy of Dance en is al meer dan 10 jaar actief als balletpedagoge in verschillende dansscholen in Duitsland. Zelf danst ze al een kwarteeuw lang, bijna haar hele leven dus. Dankzij de vele workshops die ze volgt, blijven haar lessen steeds vernieuwend en up-to-date. Lisa focust in haar lessen sterk op een zuivere en juiste techniek, rekening houdend met de mogelijkheden (en grenzen) van het lichaam van elke individuele danser. Ze zal leerlingen steeds motiveren, is erg begripvol en houdt wel van een luchtige, grappige sfeer in de les.


m

Marilyn Jochems: Hedendaagse dans Gevorderden 18+

Na een MBO-opleiding Dans in Nederland vervolledigt Marilyn nu haar studies tot dansleerkracht aan de ArtEZ Hogeschool Voor de Kunsten. Ze volgt workshops en lessen bij tal van vooraanstaande dansers en is assistent-choreograaf bij Laurent Flament. Ze geeft haar kennis nu met plezier door aan onze gevorderde leerlingen. Haar stijl is vloeiend, organisch en best pittig, ze zal de dansers elke les opnieuw uitdagen om hun grenzen te verleggen.


nikka

Nikka Rombeau: 4-jarigen, Kleuterdans 5-jarigen

Nikka zal dit jaar op woensdag voor heel wat blije dansertjes zorgen. Zelf danst ze al sinds haar 5 jaar bij Chara en heeft ze alle stijlen gevolgd. Ze volgde een monitorenopleiding en verschillende cursussen en stages om zich helemaal klaar te stomen als leerkracht. Dit jaar konden onze dansers al met haar kennismaken tijdens de creatieve dansstages in juli en augustus. Nikka is creatief en gepassioneerd waardoor de les nooit zal vervelen en elk dansertje zich goed voelt.


paulien

Paulien Van Molle: 4-jarigen, Kleuterdans 5-jarigen

Paulien danst al sinds vierjarige leeftijd bij Chara en volgde verschillende cursussen tot dansanimator bij Danskant. Deze bezige bij staat helemaal paraat om al haar energie en enthousiasme in leuke lesjes te gieten. Paulien brengt fantasie en creativiteit in haar lessen en weet met haar knotsgekke dansjes, absurde verhalen en grappige pasjes perfect in te spelen op de leefwereld van jonge dansertjes. Na haar lesje gaan de leerlingen gegarandeerd met een grote glimlach weer naar huis.


1973202_698401980205470_2689389422184664929_o

Pauline Van Caillie: Beginners Klassiek 8j, Klassiek 9j, 11j, 13j, Gevorderden B, Gevorderden A+

Pauline is onze getalenteerde leerkracht klassiek ballet. Pauline is van vele markten thuis. Dankzij de combinatie van haar studies aan de!Kunsthumaniora en het Conservatorium van Antwerpen en haar opleiding Kinesitherapie is ze erg goed op de hoogte van wat je lichaam nodig heeft tijdens een dansles. In Paulines les gaat dansplezier hand in hand met techniek. Zodra de basistechniek juist zit, werkt ze graag aan meer gevarieerde, vrije bewegingen en wordt het hele lichaam gebruikt tijdens de les. Geen saaie balletles dus bij Pauline, ze zorgt steeds voor dat interessante extraatje.


c__data_users_defapps_appdata_internetexplorer_temp_saved-images_21268160_1411037175610743_1620743329_o

Tari Weijts: Kinderdans 6j, Voorbereiding klassiek 7j

Tari is een jonge, frisse wind in ons leerkrachtenteam, met een hele hoop ervaring. Ze geeft al verschillende jaren les in kunstrolschaatsen en begeleidt rolschaatskampen voor kinderen. Tari heeft zelf haar hele leven gedanst en staat te popelen om haar passie en talent door te geven aan onze dansertjes. Tari is zorgzaam en vrolijk en haar lessen bruisen van plezier.

Share