Reglement Kinderdansfestival 2019

1 . Algemeen

1.1 Toepassingsgebied
Dit reglement is van toepassing op het kinderdansfestival dat op 8 en 9 juni 2019 wordt georganiseerd door Dansgroep Chara in CC De Kaekelaar Sint Cordulastraat 10, 2900 Schoten.

1.2. Algemene voorwaarden

  • Het festival is specifiek toegespitst op jonge dansers: de leeftijd van de deelnemers mag variëren van 8 jaar tot en met 13 jaar.
  • Elk deelnemend gezelschap brengt een dansstuk van maximaal 5 minuten in diverse genres: hedendaagse dans, urban dance, moderne dans, jazzdans, klassiek ballet,…) met vrije keuze van thema en muziek met minimaal 10 dansers.
  • De inschrijvingswaarborg voor het kinderdansfestival bedraagt € 50 per dansstuk van het dansgezelschap of deelnemende dansschool. Deze zal volledig worden teruggestort na de deelname.
  • Dansgroep Chara behoudt zich het recht om een selectie te maken uit de ingeschreven groepen.
  • Inkomtickets kunnen aangekocht worden aan € 10 per ticket.
  • Dansgroep Chara voorziet het nodige materiaal voor promotie.
  • De deelnemende groepen hebben geen enkel recht op publicatievergoeding en doen volledig afstand van rechten voor alle beeldmateriaal van repetities en voorstelling gemaakt door Dansgroep Chara.
  • Dansgroep Chara kan niet aansprakelijk gesteld worden voor gebeurlijke ongevallen of diefstal.

 

2 . Inschrijving en selectie

2.1. Inschrijvingen

Groepen die voldoen aan de bovenstaande voorwaarden kunnen zich aanmelden  via het inschrijvingsformulier van Dansgroep Chara (zie website). De inschrijvingen worden gesloten op 1 februari 2018.

2.2. Praktisch

Datum van de voorstelling: 8 en 9 juni 2019.
Start voorstelling: 15 uur – Geschat einde voorstelling: 18 uur.
Inkomkaarten kunnen besteld worden via mail op info@dansgroepchara.be. Na betaling zullen de kaarten klaar liggen aan de kassa.

 

3 . Organisatie

3.1. Technische faciliteiten

De dansvloer is 13 meter breed en 8 meter diep. Er kunnen 403 toeschouwers in de zaal. Er wordt een kwalitatieve balletvloer geplaatst. Het podium kan van beide zijkanten worden betreden en er zijn coulissen. Er hangt ook een fond waarachter de dansers zich (stil en voorzichtig) naar de andere kant kunnen begeven. We vragen de muziek mee te brengen op cd of usb en te zorgen voor een goede kwaliteit van opname. Om alles vlot te laten verlopen vragen we voor een beperkt aantal lichtstanden. Specifieke wensen moeten tijdig doorgegeven worden. Daarvoor sturen we u na uw inschrijving een technische fiche.

3.2. Varia

Gezien het grote aantal deelnemende groepen zal de kleedruimte beperkt zijn en zullen groepen samen een ruimte moeten delen. In de kleedruimte zal drinkwater voorzien worden. Dansgroep Chara zal op de dag zelf bepalen of de optredende groepen in de zaal kunnen zitten tijdens de voorstelling. Iedere groep mag maximaal twee begeleiders meenemen.

Share